TOP

Ohnivé zprávičky – duben

Ohnivé zprávičky – duben

Vydařená Valpružina noc

Jak mnozí vědí, jedná se o velmi starý pohanský zvyk a satanský svátek. Noc z 30. dubna na 1. května byla vždy považovaná za magickou. Lidé věřili, že tuto noc se čarodějnice slétají na svůj sněm a na ochranu proti zlým silám a kouzlům zapalovali ohně.

Ale protože čarodějnice jsou velmi oblíbené pohádkové postavičky, rozhodli jsme se už před pár lety, že tento den věnujeme dětem a proto pro ně pořádáme odpoledne plné kouzelných her a soutěží.

Tentokrát nad námi svatá Valpurga, ochránkyně před čarami a kouzly, opravdu bděla a dopřála nám krásné počasí, takže si děti mohly užít skutečně báječné odpoledne. A že se jich sešlo!! Letos jsme měli největší účast za všechny 3 roky, po které toto čarodějnický den pro děti pořádáme.

Pomyslný startovní výstřel padl v 16:00 hodin a do 17:30, kdy ředitelka čarodějnické školy v cílové rovince rozdala poslední čarodějnická vysvědčení, prošlo kouzelnou tratí plnou čarodějnických učeben s různými úkoly 220 dětí od předškoláků až po statné školáky. A podle úsměvů a rozzářených tvářiček a v neposlední řadě i pochvalných slov od dětí i jejich rodičů, můžeme mít dobrý pocit z toho, že naše námaha s přípravou a vynaložený čas nebyly zbytečné. Rodičům dětí děkujeme za dobrovolné příspěvky, které budou opět příští rok použity na vytvoření nových úkolů pro děti. Velké poděkování patří paní Darině Nedvědické, která je hlavní hybnou silou při vymýšlení soutěžních disciplín, aby byly každý rok jiné a originální. Dále děkujeme ředitelce příspěvkové organizace ZIKOS Ing. Miroslavě Bendové, skautům a všem našim příbuzným a přátelům, kteří nám, hasičům, při organizaci takového úžasného odpoledne věnovaného dětem nezištně pomáhali. Bez jejich pomoci by uspořádání tohoto podniku v takovém měřítku bylo více než složité.

Po ukončení disciplín byla zapálená malá hranice pro děti a mezitím již dorazili profesionální a dobrovolní hasiči se dvěma hasičskými auty, které si děti mohly prohlédnout, prolézt, osahat a vyzkoušet vybavení a až do zapálení velké hranice byly auta v obležení..

Velkou hranici zapálil v 19:30 starosta sboru František Svoboda, kterému asistovala naše hodná čarodějnice Anelína.

Celý večer a noc nám nádherným způsobem zpříjemnila skupina Tuláci, kteří udělali velikou radost nejen milovníkům country. Báječně jsme si zazpívali i zatančili a věřím, že nikdo z asi tisícovky návštěvníků, kteří ten den, večer či noc navštívil náš areál neodcházel zklamaný.

Za SDH Vlasta Růžičková, kronikářka

Zadání komentářů

Váš email nebude zveřejněn.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>