TOP

Ohnivé zprávičky – květen II

OHNIVÉ ZPRÁVIČKY- KVĚTEN II.

V minulém čísle zpravodaje jste se mohli dočíst o úspěších i nezdarech našeho Mojko týmu a mladých hasičů v první polovině května. A jelikož sezona soutěží je v plném proudu, tak naše týmy nezahálí a každý víkend vyráží reprezentovat náš sbor do jiné vesnice či městečka po celém okrese.

U nás na letišti se předvedli ještě v neděli 18. května, kdy jsme pořádali oblastní kolo v požárním sportu. Tu neděli bohužel Floriánek opět plakal, ale i přes déšť a nepřízeň počasí předvedli všichni zúčastnění – jak muži, tak i ženy výkony hodné obdivu. Nejlépe se v kategorii mužů mladších vedlo Dolním Lažanům, druhé skončilo Příštpo, ale bronz zůstal doma díky našim hochům. Co se týče kategorie mužů starších, tak zde opět předvedli své kvality borci z Příštpa na prvním místě, druzí skončili chlapi z Vranína  a  bronz si odvezli do Vesce. V kategorii žen kralovaly děvčata z Jaroměřic nad Rokytnou, stříbro si odvezli děvčata z Častohostic a bronz opět putoval do Vesce.

V Jakubově se Mojko týmu moc nedařilo, ale i 8. místo zaslouží pochvalu. O to krásnější a veselejší byl návrat z Častohostic, kde jsme se 7. 6. již tradičně  zúčastnili Memoriálu Káji Hochmana. Tato soutěž byla dvoukolová a naši hoši nám 1. a 3. místem udělali opravdu velikou radost.

Ale nejen Mojko tým, i naši mladí hasiči se umí prosadit v konkurenci starších a zkušenějších družstev. To dokázali v našich oblíbených Častohosticích, kde v sobotu 17. května, i přes velkou technickou poruchu na mašině, nepodlehli panice a útok dokončili na pěkném 7. místě z 16 družstev. I náš mladší tým podává pod vedením Honzíků Šabatky a Paculy dobré výsledky.

Ovšem nejdůležitější a nejoblíbenější je vždy a u všech Okresní kolo hry Plamen v Petrovicích, které se letos konalo 24. května. I tentokrát se zde sjel, když už ne rekordní, tak rozhodně úctyhodný počet družstev z celého okresu. A proč je toto klání u dětí tak oblíbené?? Zde mohou ukázat všestrannost hasičského sportu. Zde se totiž nesoutěží jen v útoku s vodou, tak jako při ostatních soutěžích, ale musí zde předvést svou šikovnost, vytrvalost a celkovou zdatnost při překonávání překážek s různým hasičským vybavením při štafetě 4×60 metrů a štafetě CTIF a štafetě dvojic, klasickém útoku s vodou a útoku CTIF. Tyto jarní disciplíny jsou hodnoceny společně s branným závodem, který si děti odběhli již na podzim v Dalešicích. Je to soutěž dlouhá a vyčerpávající, ale zde teprve se ukážou kvality celého družstva.  A myslím, že 6. místo v kategorii mladších a 5. místo v kategorii starších je více než fantastické.

Těch soutěží je samozřejmě mnohem více, snažila jsem se vypíchnout jen ty nejdůležitější a věřím, že se na některé další s našimi skalními fanoušky určitě potkáme. Ale nejen soutěžemi členové žijí, proto naši mladí hasiči reprezentovali město, jako každý rok, tak i letos na Hrách mikroregionu. V létě pro naše děti opět pořádáme tábor, tentokrát na téma „Na pašerácké stezce“ a mají se vskutku na co těšit, už jen exkurze na krajské operační středisko HZS do Jihlavy… to bude paráda… tak dítka neváhejte, ještě je pár volných míst!

A na podzim nás čekají oslavy 140 let založení SDH v Moravských Budějovicích a to se mají na co těšit nejen děti, ale i dospělí… ale více informací až v příštím čísle.

Teď už jen popřeji všem krásné prožití léta, hlavně bez nehod, a na shledání na podzim a nejen při oslavách se za celý sbor těší

Vlasta Růžičková, kronikářka

Zadání komentářů

Váš email nebude zveřejněn.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>