TOP

Ohnivé zprávičky – prosinec-leden 2015

Po dvou „odpočinkových“ měsících – míněno říjen a listopad, kdy celý sbor vstřebával zážitky ze zářijových oslav 140. výročí založení sboru a jichž se jistě mnoho z vás, čtenářů zúčastnilo  a kdy jsme neorganizovali žádné další větší akce, se zase v prosinci začalo něco dít… V pátek 12. prosince se konala výroční valná hromada, o jejímž průběhu si můžete počíst v článku pana Smetany a která byla letos pro zdejší hasiče významná, neboť se uskutečnila volba nového starosty sboru. A s tím souvisí pro nás velmi smutná skutečnost, že naše řady opouští po 30 letech dosavadní starosta bratr MVDr. František Svoboda na vlastní žádost a po velmi dlouhém a pečlivém uvážení..  Této ztráty želí nejen celý náš sbor, neboť v něm ztrácíme báječného starostu, ale i úžasného človíčka se zlatým srdíčkem, který byl vždy ochoten pomoci a poradit, povzbudit či nakopnout v dobrém slova smyslu, prostě podat pomocnou ruku v jakékoliv situaci – osobní, profesní či hasičské. Této ztráty želí i celý okrsek, oblast i okres, protože František byl opravdu velice činným, ochotným a pracovitým dobrovolným hasičem, rozhodčím na soutěžích i členem výjezdové skupiny JPO. Takže loučení bylo velmi dojemné a ukápla i nejedna slzička a to nejen z očiček přítomných dam, ale i pánů, neboť teprve tehdy si všichni přítomní uvědomili jaká ztráta to pro náš sbor je. Důstojným nástupcem Františka je bratr Ing. Vladimír Růžička. Je stejně obětavý, milý a ochotný a víme, že pro sbor udělá vše, aby vzkvétal i nadále.

Hned v pondělí 15. prosince jsme uspořádali pro naše mladé hasiče tradiční vánoční besídku. Sešlo se jich opravdu požehnaně, takže nazdobení vánočního stromečku trvalo jen chvilku a tak jsme mohli všechny pěkně přivítat. Úvodní slovo měl trenér Mirek John, děti přivítal i nový starosta soboru Ing. Vladimír Růžička a velmi nás potěšil i MVDr. František Svoboda, který taktéž přišel mladým hasičům popřát krásné vánoce. Takže po úvodním přivítání byly dětem rozdány malé dárečky, následoval slavnostní přípitek šampíčkem, mezitím děti mlsaly cukroví a ovoce a pak už se vrhly na hry, které pro ně jako vždy připravila paní Pecková. Celé odpoledne proběhlo v příjemné předvánoční atmosféře, hrály koledy, všichni se báječně bavili a tak i letos byla besídka hodnocena jako velmi zdařilá..

Ovšem hned po novém roce se děti s plným nasazením pustily do trénování štafety dvojic, neboť pro ně organizujeme v únoru již 2. ročník halové soutěže „O moravsko-budějovického rytíře“, která se bude konat opět na ZŠ Havlíčkova.  Takže zveme rodiče i příznivce. Přijďte fandit!!! Loňská soutěž měla velice kladné hodnocení, tak doufáme, že i ta letošní se nám vydaří. Více informací o všech akcích jako vždy na www.sdhmb.cz

Samozřejmě ani dospělé nezarmoutíme, v lednu se koná ples a v únoru masopust, dolaďujeme detaily i na další akce takže se určitě máme všichni na co těšit.

Ještě jednou si dovolím popřát všem občanům města a našim příznivcům hodně štěstí a hlavně zdraví a pohody v tomto roce a doufám, že se opět v hojném počtu sejdeme ať už na hasičárně nebo v létě na letišti..

Za SDH Vlasta Růžičková, kronikářka

Zadání komentářů

Váš email nebude zveřejněn.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>