TOP

Ohnivé zprávičky – prázdninové 2016

Po dvou krásných, letních a sluncem provoněných měsících zdravím všechny čtenáře našeho Zpravodaje. Přestože byly prázdniny a dovolené, tak ani v tomto období členové našeho Sboru nezaháleli. Tentokrát ale nebudu vyjmenovávat úspěchy či neúspěchy našeho soutěžního MOJKO týmu, ale ráda bych napsala pár slov o naší nové, nejvýraznější akci letošních prázdnin.  Tou byl první Mini country festiválek, který proběhl v našem sportovním areálu na letišti v sobotu 30. července od 19 hodin a dovolila jsem si ho pojmenovat „Značkovací železo“. Ač jsem význam tohoto názvu vysvětlila při zahájení večera, byla jsem dotazována i několika dalšími později příchozími o vysvětlení, proto ho objasním teď ještě jednou. Jednak značkovací železo patří neodmyslitelně k divokému Západu stejně jako koně, kovbojové a tato pohodová muzika. A k této pohodové muzice zase neodmyslitelně patří Michal Tučný, král české country, od jehož úmrtí vloni uplynulo již 20 let. A protože akcí s názvem Stodola Michala Tučného je již hodně, dovolila jsem si být trošičku originálnější a náš malý festival nazvat po jedné z jeho nejlepších písní z jeho bohatého repertoáru, která nese právě název Značkovací železo a tím vzdát hold jeho muzikantskému umění.

V první řadě musím opravdu upřímně poděkovat všem našim sponzorům, díky nimž jsme tento minifestiválek mohli zorganizovat a to jsou: firmy FERRUM s.r.o, INEX stavební firma, dále pan Smetana STK Lažínky, pan Haupt – truhlářské potřeby, grafické studio paní Bastlové, Sport-hobby manželů Kertézových, Vitamínka pana Konvaliny, Budějovická lékárna paní Pešlové, květinářství U Chvátalů, kadeřnice paní Vydrová a vinotéka pana Procházky. Jsem vděčná výboru SDH za to, že mě nevyhodili, když jsem s touto myšlenkou poprvé přišla, ale byli mi všichni, samozřejmě i s dalšími členy Sboru, nápomocni při realizaci této akce. Tento festiválek byl, a doufám, že i v budoucnu nadále bude, takovým vyvrcholením našich Večerů při svíčkách, které pořádáme vždy na jaře a na podzim se skupinou Tuláci.

Jelikož tento, i když mini festival, je přece jenom větší akce než jeho komornější verze v hasičárně, přizvala jsem skupinu Druhej dech – Old boys z Třebíče, která se s Tulákama velice dobře doplňovala.  Kromě našich skalních příznivců jsme zde mohli přivítat i návštěvníky z Jemnicka, Třebíčska a Znojemska, což svědčí o kvalitní propagaci ze strany MKS Beseda, s jejíž spoluprací jsme tuto akci pořádali.  Diváků se sešlo téměř 200, což nás nesmírně těší a zejména jejich kladné ohlasy na tuto akci. Atmosféra byla uvolněná, příjemná, zpívalo se, povídalo, tančilo, sedělo u táboráku, který k takovému večeru také patří. Podvečer nám zpříjemnil a obohatil pan František Durda se svým dvojspřežím krásných statných koní, který naše diváky trpělivě celý večer až do setmění vozil po louce. I jemu proto patří veliký dík. Neodpustím si ještě jedno poděkování a to našemu patronu – svatému Floriánkovi za opravdu luxusní počasí, které nám dopřál.

Co napsat na závěr. Snad jen přání, aby toto naše nové hasičské děťátko, které se letos zrodilo pod názvem „Značkovací železo“ i nadále rostlo a rozvíjelo se, abychom se my hasiči měli i v budoucnu kde scházet a pro Vás, naše milé přátele a příznivce pořádat takové hezké akce. Ať už to bude tento minifestiválek, Čarodějnice, plesy či Večery při svíčkách, čímž Vás všechny zvu na již čtvrté posezení se skupinou Tuláci, které plánujeme v měsíci říjnu. Více informací bude na našich webových stránkách www.sdhmb.cz a kde samozřejmě můžete shlédnout i fotografie z již proběhých akcí.

A na úplný závěr už mi zbývá opravdu jen popřát všem čtenářům krásné a co nejdelší babí léto a loučím se s přáním, abychom se opět brzo shledali na některé z našich, již zmíněných, akcí.

Za SDH Vlasta Růžičková, kronikářka

 

Zadání komentářů

Váš email nebude zveřejněn.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>