TOP

OHNIVÉ ZPRÁVIČKY – aprílové 2017

Když jsem přemýšlela nad úvodem pro mé krátké zprávičky, koukala jsem na fotky z posledního Večera při svíčkách s našimi oblíbenými Tuláky. A nemůžu začít jinak než poděkováním. A to jednomu zvláštnímu hostovi, který náš večer navštívil. Tím vzácným človíčkem byl pan Tejral z Domu svatého Antonína. Svým elánem a energií ve svých 77 letech dal lekci mnohým mladším přítomným. Byl první, kdo byl na parketu a rozhodně můžu říct, že o tanečnice neměl nouzi.

   Tuláci ani tentokrát nezklamali, hráli naše oblíbené skladby, při kterých jsme si nejen zatančili, ale i zazpívali. Nutno podotknout, že naše taneční kreace bedlivým, a leckdy i shovívavým pohledem sledoval náš další vzácný host taneční mistr pan Brych se svou milou ženou. Ale celý večer probíhal v pohodové atmosféře a tak věřím, že naše nedokonalé kroky nám byly odpuštěny.   Takovou malou třešinkou na dortu bylo půlnoční překvapení- losování dvou lahví šampíčka. A nikdo si tu výhru opravdu nezasloužil víc, než právě pan Tejral. A cítili to jistě všichni, neboť když si šel pro výhru, celý sál ho provázel mohutným potleskem. A to je taková chvilka, která nás nutí k zamyšlení. Za prvé jsem viděla a cítila úžasnou, a spontánní radost se starším člověkem, který si přišel prostě jen zatančit a nic víc neočekával. A za druhé jsem nesmírně šťastná, že naše akce navštěvují tak báječní, přátelští a ohleduplní lidé, kterým úcta ke stáří není cizí. Za takové chvíle jsem nesmírně vděčná. Díky nim cítím, že to co děláme pro naše přátele, kamarády a vlastně všechny lidi v našem městečku má smysl.

   A když už tu vyjmenovávám vzácné hosty, nesmím opomenout ani návštěvu z Častohostic, starostku paní Vláčilovou a paní Mácovou z SDH. Jsem ráda, že jsme inspirací i pro další Sbory v okolí v pořádání takových akcí. A už se moc těším, až jim návštěvu oplatím.

   Co říci na závěr. Snad jen přání, aby se nám i další akce dařily tak jako tato, aby nás navštěvovali stále tak báječní lidé a aby nám Floriánek, náš patron, byl i nadále nakloněn.

                                                                                                Za SDH Vlasta Růžičková, kronikářka

 

Zadání komentářů

Váš email nebude zveřejněn.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>