TOP

Besídka mladých hasičů

Besídka Mladých hasičů

Konec roku bývá pro dospělé ve znamení bilancování svých úspěchů či proher a předsevzetí do nového roku. Ovšem konec roku pro děti bývá hlavně těšení se na vánoce a proto i hasiči pořádají pro své malé členy každý rok besídku, aby jim toto čekání na Ježíška aspoň trošku zpříjemnili.  Tentokrát se konala v pondělí 16. prosince ve společenské místnosti HZS.  Zde jsme se sešli v 16 hodin a nejdříve jsme si nazdobili stromeček, abychom si navodili tu správnou vánoční atmosféru. K tomu nám dopomohly i stoly plné báječného  cukroví a ovoce  ke  kterým jsme si  posedali  a atmosféru doplňovaly i zapálené svíčky.  Na plátně jsme promítali fotky z různých loňských akcí a tak jsme i zavzpomínali  jak se nám dařilo a co všechno jsme spolu prožili. Jako první pozdravil mladé hasiče starosta sboru František Svoboda a poděkoval všem za reprezentování sboru při různých soutěžích a akcích. Poděkoval vedoucím i ostatním dospělým členům sboru,  kteří  se při práci s mládeží podílejí  a popřál všem mnoho úspěchů v novém roce.  Jako vždy jsme si všichni připili nealko šampíčkem a pak děti dostali malé dárečky. A už nic nebránilo tomu vrhnout se na hry, které jako vždy připravila paní Pecková. Jako první z her přišla na řadu stále velmi oblíbená „židličkovaná“, poté  bojovka, která měla prověřit schopnost spolupracovat v týmu. Měla několik etap po celé hasičárně, kdy se plnily úkoly jako zazpívat koledu profíkům, složit a odrecitovat báseň s vánoční tématikou, předvést vánoční reklamu atd. Děti byly rozděleny do tří týmů a tuto soutěž si opravdu vychutnaly a užily s plným nasazením…Poslední hra zaujala ale děti nevíc.. Jednalo se o jezení tabulky čokolády. To by nebylo samo o sobě nic zvláštního, kdyby tu čokoládu nejedly příborem a oblečené v palčácích. Při všech hrách si užily spolu s námi spoustu legrace a odpoledne uteklo tak rychle, že už zbyl čas jen na společnou fotografii u stromečku a s pocitem příjemně stráveného odpoledne jsme se rozešli domů.

Ale jelikož ani v zimě hasiči nezahálí, připravili jsme pro mladé hasiče soutěž ve štafetě požárních dvojic, která se uskuteční 15. února v prostorách tělocvičen ve škole na Havlíčkově ulici. Tímto zveme všechny příznivce nejen na tuto, ale i ostatní akce, které budeme v letošním roce pořádat.

Vlasta Růžičková

Besídka 2013 (49)

Zadání komentářů

Váš email nebude zveřejněn.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>